У Тернополі вручили нагороди військовим з нагоди Дня захисників і захисниць України

Фото

У Тернополі представники міської та обласної влади вручили нагороди військовослужбовцям, поліцейським та рятувальникам з нагоди Дня захисників і захисниць України.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

"У цей день завжди в нашій історії вшановували тих, хто зі зброєю в руках відстоював нашу державу, боровся за її незалежність. Це козацтво, січові стрільці, воїни УПА. Сьогодні Сили оборони продовжують славну історію наших воїнів. Хочу подякувати нашим військовим за те, що ви захищаєте нашу державу від російської наволочі. Бажаю вам і вашим родинам здоров'я і віри, що наша Україна переможе", - сказав у вітальному слові начальник Тернопільської ОВА В'ячеслав Негода.

Він нагородив військових, поліцейських та рятувальників державними відзнаками. Також нагороди, подарунки та грамоти вручили заступник голови Тернопільської облради Володимир Болєщук та міський голова Тернополя Сергій Надал.

20-річний військовослужбовець Максим Цупер отримав медаль «За військову службу Україні». Підтримати його прийшла його кохана Кароліна.

"Я служу вже півтора року. Це було моє рішення - я підписав контракт. Моя частина дислокується на Сумщині. Сьогодні отримав свою першу нагороду. Радію, що вдалося приїхати додому вперше за пів року. Дуже хочу просто відпочити і провести час з рідними", - розповів Максим Цупер.

Військовослужбовець 85-го окремого батальйону 105-ї бригади ТрО капітан Олег Лубяницький отримав грамоту від облради.

"Наш батальйон вже понад два роки виконує завдання на Запорізькому напрямі безпосередньо на лінії зіткнення з противником. Приємно було сьогодні отримати нагороду. Я прийшов самостійно у бригаду - підписав контракт за три дні до повномасштабного вторгнення. Відповідаю в батальйоні за мобілізаційний напрямок роботи. Намагаюся робити все, щоб мій батальйон і бригада розвивалися і успішно виконували поставлені перед ними завдання"- розповів Олег Лубяницький.

У Тернополі вручили нагороди військовим з нагоди Дня захисників і захисниць України / Фото: Юлія Томчишин, Укрінформ

Також під час урочистостей з нагоди Дня захисників і захисниць України у Тернополі відбулося театралізоване дійство, яке показало різні покоління захисників України і їх зв'язок із сьогоденням.

Також на Театральному майдані відбулося спецпогашення марки "Під покровом Богородиці", присвяченої Дню захисників та захисниць України.

Читайте також: У Миколаєві день захисників та захисниць відзначили фестивалем з козацькими іграми та регатою

Як повідомляв Укрінформ, у Тернополі відкрили меморіальну стелу «Воїнам, загиблим за волю України».