Війська РФ минулої доби поранили п’ятьох жителів Донеччини

Фото

Російські загарбники за минулу добу, 1 жовтня, завдали поранень п’ятьом жителям Донецької області.

Про це голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За 1 жовтня росіяни поранили 5 жителів Донеччини: 2 у Чернігівці, 2 у Довгій Балці, 1 у Слов'янську", - ідеться у повідомленні.

Як зазначив Філашкін, загальна кількість жертв росіян на Донеччині (2792 вбитих, 6200 поранених) подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області, росіяни за минулу добу 2 177 разів обстріляли 11 населених пунктів Донецької області.

“Протягом доби поліцейські зафіксували 2 177 ударів по лінії фронту та житловому сектору. Війська РФ вдарили по 11 населених пунктах: містах Білицьке, Дружківка, Костянтинівка, Мирноград, Покровськ, Торецьк, селище Дачне, села Довга Балка, Красноярське, Миколаївка, Світле”, - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, внаслідок російських обстрілів пошкоджені 49 цивільних об’єктів, з яких 26 — будинки мирних жителів.

У Красноярському загарбники поранили двох цивільних осіб, пошкодили об’єкт критичної інфраструктури.

На Довгу Балку ворог скинув авіабомбу “ФАБ-250” з модулем УМПК, внаслідок чого були травмовані двоє мирних жителів, пошкоджені чотири приватні будинки.

Білицьке росіяни атакували бомбою “ФАБ-250” з модулем УМПК, внаслідок чого руйнувань зазнали 4 багатоквартирні будинки, 2 заклади освіти, адмінбудівля, автобусна зупинка.

У Покровську ворожими обстрілами пошкоджено 11 приватних будинків і цивільне авто.

По Мирнограду військові РФ поцілили бомбою “ФАБ-500” з модулем УМПК, пошкодивши 6 приватних будинків, магазин, адмінбудівлю, котельню та 12 гаражів.

У Костянтинівці внаслідок влучання ФАБу зруйновано нежитлове приміщення. У Світлому вибухом пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури.

Сьогодні, 2 жовтня, окупанти обстріляли Слов’янськ, внаслідок чого поранено цивільну особу, пошкоджені житлове приміщення і торговельні павільйони.

Крім того, надійшла інформація про п’ятьох мирних жителів, які були поранені 30 вересня: четверо людей постраждали в селі Сухі Яли та одна людина – у Костянтинівці.

Поліція спільно з СБУ відкрила кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

У поліції зазначили, що правоохоронцям вдалося евакуювати ще 739 людей, з них 42 дитини. А з початку обов’язкової евакуації вже вивезли 301 286 осіб, серед них 34 622 – діти, 8 387 - люди з інвалідністю.

Читайте також: У Дергачах внаслідок російського авіаудару постраждали п’ятеро людей

Як повідомляв Укрінформ, за словами Філашкіна, у Вугледарі на Донеччині залишаються 107 жителів, у місті важка ситуація.

Фото: Нацполіція