Громади мають бути готовими до будь-яких сценаріїв опалювального періоду - Кулеба

Віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба перевірив хід будівництва інженерного захисту на підстанціях Сумської області і наголосив, що громади мають бути готовими до будь-яких сценаріїв під час опалювального періоду.

Про це у Фейсбуці повідомило Міністерство розвитку громад та територій України, передає Укрінформ.

Президент України Володимир Зеленський, Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба, керівник Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Сергій Сухомлин та представники місцевої влади Сумської області обговорили підтримку Сумщини іншими регіонами України, відновлення зруйнованих підприємств, компенсації аграріям, посилення захисту обʼєктів енергогенерації.

За словами Кулеби, зараз головне захист енергетичної інфраструктури та підготовка громад до опалювального сезону.

“Громади мають бути готові до будь-яких сценаріїв”, - наголосив він.

Урядовці перевірили хід будівництва інженерного захисту на підстанціях.

“Обговорили не тільки загальні питання, а й детально — всі проблемні завдання. Важливо розуміти ситуацію на кожному обʼєкті, темпи будівництва та усі ризики”, – зауважив Кулеба.

Представники громад також звернулися з проханням запроваджувати програми з відновлення бізнесу.

“Очільники громад порушили питання спеціальних програм для відновлення місцевого бізнесу. Важливо фокусуватися не тільки на відбудові житла, а й створювати робочі місця. Створювати умови для життя людей, розвивати інфраструктуру”, - додав Віцепремʼєр-міністр з відновлення України.

Читайте також: Міста переважно забезпечили живлення критичної інфраструктури на випадок відключень світла - експерт

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача у Сумській області, головними питаннями були протиповітряна оборона та енергетика.

Фото: Міністерство розвитку громад та територій України