СБУ проводить безпекові заходи у Сумах

Фото

Служба безпеки України з метою запобігання загроз ворожої розвідувально-підривної діяльності, проводить безпекові заходи у Сумах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

СБУ проводить безпекові заходи у Сумах / Фото: СБУ

«Служба безпеки проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи на території міста Суми. До них долучені Національна поліція, Військова служба правопорядку у ЗСУ та Національна гвардія», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що дії правоохоронців охоплюватимуть усе місто.

Мета заходів – запобігання та нейтралізація загроз розвідувально-підривної діяльності проти Української держави, упередження провокацій та підвищення безпеки громадян в умовах російської збройної агресії проти України.

Безпекові заходи відбуваються з урахуванням правового режиму воєнного стану.

У СБУ попередили, що під час їх проведення можливі обмеження проходу та проїзду вулицями, перевірка документів громадян та огляд автомобілів.

У випадку виникнення обґрунтованих підозр щодо окремих осіб, може проводитися їхня додаткова перевірка.

Крім того, здійснюється огляд території та приміщень загального користування для виявлення заборонених предметів.

СБУ просить громадян із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні дії та вимоги правоохоронців, мати з собою документи, що посвідчують особу, дотримуватися режиму комендантської години.

У СБУ наголошують, що у своїй діяльності дотримуються принципу законності, конституційної недоторканності прав і свобод громадян.

Читайте також: СБУ проводить безпекові заходи у центрі Києва

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача у Сумській області, головними питаннями були протиповітряна оборона та енергетика.