Фахівці ООН допомогли розмінувати 18 гектарів полів на Харківщині - ОВА

Фото

Фахівці з протимінної діяльності ООН допомогли 40 фермерам повністю розмінувати 18 гектарів сільськогосподарських земель.

Про це повідомляють у пресслужбі Харківської ОВА, передає Укрінформ.

"Питання розміновування територій та підтримки аграріїв обговорили під час зустрічі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова з представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (ФАО) і координатором системи ООН в Україні Маттіасом Шмале. Фахівці з протимінної діяльності ФАО ООН долучилися до розмінування сільськогосподарських угідь. В обстеженні територій міжнародні партнери допомогли більш як 40 фермерам, повністю розмінували 18 гектарів сільгоспземель", - йдеться у повідомленні.

В обласній адміністрації зазначають, що першочергово роботи з розмінування здійснюються на об’єктах критичної інфраструктури, лініях електропередач, дорогах загального користування, приватних домоволодіннях та місцях великого скупчення людей.

Читайте також: В Україні підписали перший договір на розмінування агроземель за держпрограмою

"Внаслідок дій російських окупантів Харківщина вважається однією із найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами областей України. Потенційно небезпечними або замінованими вважається понад 500 тисяч гектарів територій регіону. Для пришвидшення процесу розмінування потребуємо збільшення кількості піротехнічних розрахунків, спеціалізованої техніки та обладнання. Пріоритетом в розмінуванні залишаються деокуповані території", - сказав під час зустрічі Олег Синєгубов.

Як повідомляв Укрінформ, канадські благодійники відправили в Україну обладнання для розмінування на 230 тис. дол.

Фото: Харківська ОВА