Росіяни за добу вбили одного цивільного на Донеччині і ще 12 поранили

Оновлено

Російські загарбники минулої доби, 7 жовтня, вбили одного жителя Донецької області і ще 12 людей поранили.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.

За його словами, за 7 жовтня росіяни вбили у Слов'янську одну людину і ще сімох людей поранили.

Крім того, поранень зазнали четверо людей у Костянтинівці та одна людина - у Сонцівці.

Як наголосив Філашкін, загальна кількість жертв росіян на Донеччині (2801 загиблий і 6249 поранених) подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Пізніше в поліції області уточнили, що протягом доби війська РФ завдали 2 809 ударів по лінії фронту та житловому сектору Донеччини. Пошкоджено 34 цивільних об’єкти, з них 15 житлових будинків.

Зазначається, що снаряди вибухнули в 15-х населених пунктах: містах Костянтинівка, Краматорськ, Курахове, Мирноград, Сіверськ, Слов’янськ, Торецьк, селищах Велика Новосілка, Курахівка, селах Богоявленка, Клебан Бик, Неліпівка, Никанорівка, Сонцівка, Старий Караван.

Зокрема, на Слов’янськ росіяни скинули дві авіабомби «УМПБ Д-30СН», у результаті вбили 44-річного чоловіка та поранили ще сімох мирних жителів, зокрема двох дівчат 2011 та 2022 років народження. Пошкоджено шість багатоквартирних будинків, дві адмінбудівлі, автомийку, три цивільних авто.

По Костянтинівці окупанти вдарили бомбою «ФАБ-250» з модулем УМПК, де травмовано чотирьох цивільних осіб, руйнувань зазнали два приватних будинки, підприємство, три вантажівки.

У Сонцівці внаслідок удару дроном поранено цивільну особу.

Краматорськ росіяни атакували двома бомбами «ФАБ-250» з модулями УМПК – є руйнування на території промислового об’єкта.

Ударами ФАБів у Никанорівці пошкоджено фермерське господарство, у Великій Новосілці – приватний будинок.

У Мирнограді армія РФ пошкодила заклад освіти, в Сіверську – адмінбудівлю, у Кураховому – два приватних будинки, у Курахівці – три оселі та одну – у Богоявленці.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Сапери знешкодили на Донеччині 1,5-тонну російську авіабомбу

Як повідомляв Укрінформ, увечері 7 жовтня росіяни обстріляли Слов'янськ. Було відомо про одну загиблу людину і шістьох поранених.