У Києві затримали чоловіка, який на Хрещатику принижував загиблих воїнів

У Києві поліцейські затримали чоловіка, який на Хрещатику принижував загиблих військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

Під час моніторингу соціальних мереж працівники поліції виявили відеозапис, на якому чоловік, використовуючи ненормативну лексику, негативно висловлювався в бік українського суспільства і принижував військових, зокрема загиблих воїнів, ідеться в повідомленні.

У результаті проведених оперативних заходів працівники поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України встановили особу зловмисника та затримали його поблизу місця проживання. Ним виявився 45-річний уродженець Харкова, який останнім часом мешкає у столиці.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування чи визнання правомірною збройної агресії РФ проти України). Тривають невідкладні слідчі дії. 

Відповідно до санкції статті, за такі дії законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до п’яти років.

Читайте також: У Києві затримали чотирьох паліїв військових автомобілів

Як повідомлялося, 7 жовтня у Києві поліцейські затримали жінку, яка у відео на залізничному вокзалі насміхалася над людьми, що прямували в укриття під час повітряної тривоги, і вихваляла російських загарбників.

Правоохоронці встановили особу жінки та оперативно затримали її в одному із закладів харчування поблизу залізничного вокзалу. Порушницею виявилась уродженка Донецької області, 2001 року народження, яка останнім часом мешкала у столиці.