У Покровську під щоденними обстрілами перебувають 82 дитини, у Костянтинівці - 368

У містах Покровськ та Костянтинівка, які щоденно обстрілюються ворогом, зараз ще знаходяться ще 82 та 368 дітей відповідно.

Про це повідомив у телеефірі начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, передає кореспондент Укрінформу.

«З лінії фронту, з населених пунктів, які наближені до ворога на відстані 5-6 кілометрів, всіх дітей вивезли. Діти залишаються у місті Покровськ, це 10-кілометрова зона від лінії фронту та Костянтинівці», - сказав очільник області.

Він констатував, що у місті Покровськ зараз залишається 12 тис. людей, з них 82 дитини. «Там було 46 тис. людей і з них 3,5 тис. дітей. Тобто понад 30 тис. людей з міста Покровськ виїхали», - повідомив Філашкін.

Він додав, що Костянтинівка теж щодня росіянами обстрілюється і балістичними ракетами, і керованими авіабомбами, тому населення евакуюють з міста.

«Зараз у місті Костянтинівка залишається 17 800 людей, з яких 368 дітей. Місяць тому було понад 20 тис. людей, тобто люди виїжджають. І я дякую, що вони бережуть себе, своїх близьких, бо обстановка дуже складна», - заявив керівник ОВА та нагадав, що евакуація цивільного населення не припиняється.

Читайте також: В Україні створять реєстр постраждалих від агресії РФ дітей - Рада ухвалила закон

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

У регіоні триває обов’язкова евакуація цивільного населення. А у багатьох населених пунктах, які наближені до лінії фронту, проводиться примусова евакуація дітей з родинами.