Війська РФ з артилерії обстріляли геріатричний центр на Херсонщині, поранені двоє медсестер

Відео

Вночі російські війська з артилерії вдарили по Степанівці поблизу Херсона, влучили в геріатричний центр. Поранень зазнали двоє медсестер.

Як передає Укрінформ, про це Херсонська обласна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального центру України).

Відео: Начальник Херсонської міської військової адміністрації

"За даними слідства, 09 жовтня близько 02:00 військові армії РФ з артилерійської зброї обстріляли Степанівку у Херсонському районі. Поцілили по території геріатричного центру. Поранення дістали двоє медичних працівників", - йдеться у повідомленні.

Прокурори спільно з іншими правоохоронцями вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ.

Читайте також: Росіяни минулої доби вбили одного жителя Донеччини та ще 11 поранили

Як у Телеграмі уточнила Херсонська обласна військова адміністрація, через ворожий обстріл постраждали двоє медичних сестер. 

У 31-річної жінки – вибухова травма, поранення обличчя, ніг та живота, у 24-річної – вибухова травма та уламкове поранення гомілки.

Потерпілих госпіталізували у середньому стані тяжкості.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області за минулу добу, 8 жовтня, внаслідок російських атак одна людина загинула і ще 16 зазнали поранень.

Фото: Херсонська обласна прокуратура