Армія РФ за добу понад 2,5 тисячі разів обстріляла населені пункти Донеччини

Фото

Російська армія за минулу добу 2 691 раз обстріляла 10 населених пунктів Донецької області, внаслідок чого один мирний житель зазнав поранень, є багато руйнувань житлового сектору.

Про це повідомило Головне управління Нацполіції в Донецькій області, передає Укрінформ.

“За минулу добу поліція зафіксувала 2 691 ворожий обстріл по лінії фронту та житловому сектору. Під вогнем перебували 10 населених пунктів: міста Курахове, Покровськ, Торецьк, селище Курахівка, села Комишуваха, Олександро-Калинове, Ступочки, Шахтарське, Щурове, Ясна Поляна”, - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, внаслідок російських обстрілів пошкоджено 26 цивільних об’єктів, з яких 23 - житлові будинки.

В Ясній Поляні ударом російського дрона поранено мирного жителя.

На Олександро-Калинове загарбники скинули авіабомбу “ФАБ-250” з модулем УМПК, унаслідок чого пошкодили 5 приватних будинків.

По Шахтарському росіяни вдарили бомбою “УМПБ Д-30СН”, внаслідок чого руйнувань зазнали 15 приватних будинків.

У Покровську ворожий дрон пошкодив приватний будинок.

У Кураховому пошкоджено багатоквартирний будинок, у Курахівці – приватне домогосподарство, у Комишувасі - господарчу споруду й трактор.

Читайте також: У Херсоні внаслідок ворожого обстрілу поранений цивільний

Крім того, сьогодні вночі російські війська атакували 4 населені пункти, а саме: Костянтинівку, Дружківку, Білозерське та Добропілля. Інформації про постраждалих унаслідок обстрілів не надходило. У Костянтинівці пошкоджено газопровід, у Білозерському – приватний будинок.

Поліція спільно з СБУ відкрила кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

У поліції зазначили, що правоохоронцям вдалося евакуювати ще 528 людей, з них 89 дітей. А з початку обов’язкової евакуації вже вивезли 305 750 осіб, серед них 35 085 – діти, 8 423 - люди з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська зранку 10 жовтня обстріляли Дружківську громаду на Донеччині, частково зруйнований заклад освіти.

Фото: Нацполіція