Суд залишив псевдоактивіста Стахіва під вартою без права на заставу

Львівський апеляційний суд, у якому 10 жовтня розглядали апеляцію щодо запобіжного заходу Остапу Стахіву, залишив без змін рішення за 2 жовтня — тримання під вартою без права на заставу.

Про це повідомило Суспільне, передає Укрінформ.

“Суд постановив залишити без змін рішення за 2 жовтня, а саме — тримання під вартою без застави”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Стахів узяв участь у засіданні онлайн.

Стахіва підозрюють у шахрайстві та поширенні інформації про розташування підрозділів Збройних сил України.

Адвокат Стахіва Михайло Магарський вважає, що підозра є необґрунтованою, тому що за адресою, яку оприлюднив його підзахисний, ТЦК розташовувався у 2022 році, а тепер його там немає. Ці доводи не були враховані під час засідання у Галицькому районному суді Львова, тому він попросив скасувати ухвалу Галицького суду й залишити підозрюваного без запобіжного заходу.

Прокурор Олег Телефанко під час виступу повідомив, що 21 січня підозрюваний Стахів оприлюднив інформацію про розташування військової частини. Зокрема, на відео, яке він оприлюднив у інтернеті, наявні ознаки, за якими можна визначити місце розташування цієї військової частини.

Прокурор наполягав на залишенні запобіжного заходу без змін.

Стахів у своєму виступі зазначив, що справу вважає політичними репресіями, і просив суд скасувати ухвалу Галицького суду як таку, що не відповідає чинному законодавству.

Читайте також: Смертельна ДТП на блокпосту: колишньому судді Тандиру продовжили арешт до 8 грудня

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня у Галицькому районному суді Львова з п’ятої спроби обрали запобіжний захід Остапу Стахіву - тримання під вартою на 60 діб без внесення застави.

25 вересня СБУ, Нацполіція та прокуратура провели обшуки у львівського псевдоактивіста Остапа Стахіва. Йому повідомили підозри у «злитті» інформації про розташування Збройних сил України і шахрайстві.

Стахів відомий як один із лідерів руху противників вакцинації від коронавірусу. Восени 2021 року йому вдалося організувати в Києві масштабну акцію антивакцинаторів, на яку людей звозили автобусами.

Служба безпеки України 16 листопада 2021 року повідомила Стахіву про підозру в поваленні конституційного ладу. Галицький райсуд відправив його в СІЗО з можливістю сплатити близько 1 млн грн застави, яку прихильники провокатора зібрали майже через тиждень. Пізніше Стахіва відправили на примусову психіатричну експертизу, але лікарі визнали його психічно здоровим. Справу псевдоактивіста почали розглядати ще у квітні 2022 року, але у суді йому досі не оголосили обвинувальний акт.

Фото: hromadske