Росіяни протягом дня з десяток разів били по Нікопольщині, є руйнування

Фото

Російські війська атакували дронами-камікадзе та важкою артилерією Нікопольський район Дніпропетровщини.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, передає Укрінформ.

«Протягом дня агресор з десяток разів цілив по Нікопольщині – райцентру, Червоногригорівській та Мирівській громадах. Бив дронами-камікадзе, застосував і важку артилерію. Пошкоджені приватний будинок та господарська споруда. А ще – інфраструктура. Загиблих і постраждалих немає», - йдеться у повідомленні.

При цьому додається, що у Кривому Розі, де зранку була атака БПЛА, увесь день тривала ліквідація наслідків. Власникам понівеченого житла видавали будматеріали для тимчасового ремонту.

«Більшість мешканців побитої багатоповерхівки вже змогла потрапити додому. Окрім тих, хто проживав у найбільш пошкодженому під’їзді. Там проведуть експертизу. Визначать, чи можна буде його відновити», - написав Лисак.

За словами голови Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула, внаслідок шахедної атаки було влучання у дах п‘ятиповерхівки, зруйновано об'єкт комунальної інфраструктури, пошкоджено 2 газопроводи. Усього пошкоджено 10 житлових багатоквартирних будинків у Довгинцівському районі, 14 приватних будинків та школа у Центрально-Міському районі. У житлових будинках пошкоджена покрівля та вибито 240 вікон у квартирах та у школі, а також 26 вікон у під’їздах.

Раніше повідомлялося, із постраждалої п’ятиповерхівки було врятовано 7 людей, у тому числі дитину. Постраждали двоє людей - 82-річна жінка та 62-річний чоловік.