Благодійники передали громаді Херсонщини майже 960 тонн твердого палива

Благодійники доставили майже 960 тонн твердого палива для близько 480 постраждалих від війни родин у Дар’ївській громаді Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Співробітники БФ "Збережи світ" за підтримки нідерландського фонду у справах біженців Stichting Vluchteling вже доставили майже 960 тонн твердого палива для близько 480 постраждалих від війни родин у Дар’ївській громаді (Херсонської області, - ред)", - йдеться в повідомленні.

У відомстві підкреслюють, що така допомога є вкрай важливою для жителів прифронтової області, де внаслідок постійних ворожих обстрілів зруйновані й пошкоджені домівки, а також критична інфраструктура.

Читайте також: На Херсонщині за тиждень загальна сума виданих житлових сертифікатів сягнула понад ₴76 мільйонів

Раніше у межах підготовки до опалювального сезону завдяки співпраці Мінреінтеграції та Механізму цивільного захисту Європейського Союзу за підтримки Міністерства закордонних справ Польщі сім прифронтових областей отримали генератори.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що напередодні зими Україна має нагальні виклики, серед яких забезпечення питною водою населення південних регіонів країни, енерго- й теплопостачання та будівництво 2-го та 3-го рівня захисту об'єктів критичної інфраструктури.