У Києві затримали учасника ІДІЛ, якого сім років шукав Інтерпол

Фото

Служба безпеки України затримала у Києві учасника міжнародної терористичної організації "Ісламська держава Іраку й Леванту", який сім років перебував у розшуку по лінії Інтерполу.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

Зловмисником виявився громадянин однієї із країн Центральної Азії, який ще до повномасштабного вторгнення росіян нелегально прибув в Україну, використовуючи іноземний паспорт підставної особи.

До цього він тривалий час перебував на Близькому Сході, де займався переправленням бойовиків терористичної організації на територію Сирії.

Після прибуття в Україну зловмисник намагався переховуватися від правосуддя, постійно змінював номери мобільних телефонів та адреси орендованих квартир у різних містах.

Читайте також: У Польщі затримали росіянина за співпрацю з ІДІЛ

Згодом він намагався налагодити у Києві канал незаконної легалізації вихідців з країн з підвищеним терористичним ризиком.

Співробітники СБУ затримали його за місцем тимчасового проживання в Києві.

Він перебуває під вартою відповідно до процедури екстрадиційного арешту.

Вирішується питання про екстрадицію затриманого до країни походження, яка оголосила його у міжнародний розшук у 2017 році.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці знешкодили банду рекетирів, лідером якої виявився громадянин Росії, раніше засуджений за участь у терористичному угрупованні "Восток".