Поліція встановила попередню причину масштабної ДТП біля Львова

Фото

Поліцейські встановили попередню причину масштабної ДТП на Львівщині, внаслідок якої загинуло троє людей і понад 30 було травмовано.

Про це повідомив Департамент комунікації Нацполіції України, передає Укрінформ.

«Дорожньо-транспортна пригода сталася сьогодні, 11 жовтня о 06:25 на автодорозі «Київ-Чоп» неподалік села Чишки. Попередньо відомо, що водій вантажівки Renault виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв зіткнення з мікроавтобусом Mercedes Sprinter, після чого зіткнувся з легковим автомобілем Skoda та пасажирським автобусом Plaxton Elite», - заявили у поліції.

За даними НПУ, за кермом вантажівки перебував 25-річний мешканець Харківської області, мікроавтобусом керував 66-річний мешканець Львівського району, легковим авто – мешканець Дрогобицького району віком 19 років, автобусом – 35-річний житель Хмельницького.

Поліція встановила попередню причину масштабної ДТП біля Львова / Фото: Поліція Львівської області

Правоохоронцям станом на 16:40 відомо, що від отриманих травм загинув водій вантажівки, його пасажир - 28-річний мешканець Харкова та другий водій автобуса віком 49 років.

За інформацією пресслужби, тілесні ушкодження отримали 34 особи - мешканці Одеської та Харківської областей, з них - четверо дітей віком 5, 7, 13 та 16 років, а також 4 іноземців.

За фактом ДТП слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління поліції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Масштабна аварія біля Львова: серед постраждалих є громадяни зі Швейцарії

Санкція цієї статті ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Триває досудове розслідування.

Як повідомлялося, вранці 11 жовтня поблизу Львова сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автобуса, вантажівки і кількох легковиків.