На Сумщині викрили нацгвардійця, який поширював серед цивільних дані про розташування військ

Контррозвідка викрила військовослужбовця Національної гвардії України, який несанкціоновано поширював інформацію про розташування військ.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України повідомляє у Телеграмі.

У ході здійснення контррозвідувального забезпечення підрозділів, що входять до складу ОТУ "Сіверськ", співробітники 8-го управління Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України отримали інформацію про факт можливого витоку даних військового характеру.

Спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань у рамках розслідування кримінального провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України) був встановлений військовослужбовець військової частини Нацгвардії, що дислокується у Сумській області.

Він, використовуючи службове становище і діючи з прямим умислом, надсилав цивільним інформацію з обмеженим доступом про розташування військових формувань на території Сумщини та рух повітряних суден ЗСУ.

Читайте також: В Україні затримали проросійського блогера з TikTok

За результатами досудового розслідування військовослужбовцю повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 114-2 ККУ. 

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала 30-річного жителя Одеси, який мобілізувався до Збройних сил України, щоб коригувати удари росіян по навчальних центрах і локаціях сил протиповітряної оборони.