У Львові трансплантологи врятували життя працівнику ДСНС

Фото

У Львові трансплантологи врятували життя працівнику ДСНС, ветерану АТО/ООС Олексію Селезньову, пересадивши йому донорську печінку.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Першого медичного об'єднання Львова, передає Укрінформ.

"Олексію Селезньову – 42 роки. Родом він із нині окупованого міста Сіверськодонецьк, що на Луганщині. Але майже все свідоме життя прожив у Дніпрі. З 18 років Олексій працював пожежником. Згодом піднявся по службі до керівної в ДСНС посади. А у 2014-му рятувальник доєднався до лав ЗСУ, де прослужив 6 років. Потім знову повернувся працювати в ДСНС", - зазначили в медоб'єднанні.

Інформують, що торік медики виявили у рятувальника цироз – хронічне незворотнє прогресуюче ураження печінки. Зарадити могла лише трансплантація здорового органу.

Донор з'явився вже за місяць очікування. Ним стала 59-річна жінка, яка померла через крововилив у мозок. Її родина ухвалила важке рішення про посмертне донорство, чим подарувала шанс на життя відразу для кількох людей.

"Трансплантація донорської печінки Олексію минула добре. На 20-ту добу він поїхав додому, до родини. Нині на нього чекає реабілітація та контрольні огляди", - повідомили в ТМО.

Також там зазначили, що загалом від початку року львівські трансплантологи виконали вже 12 пересадок печінки.

Читайте також: У центрі «Незламні» захиснику зробили ювелірну операцію

Як повідомляв Укрінформ, з початку року українські медики провели 373 органні трансплантації. Пересаджено 250 нирок, 73 печінки і 50 сердець. 64% трансплантацій проведено від посмертного донора. Найбільше трансплантацій виконано у Першому медичному об'єднанні Львова (106), Національному науковому центрі хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова (62) та Інституті серця МОЗ України (37).

Фото: Перше медичне об'єднання Львова