У Полтаві біля воріт будинку знайшли розтяжку з гранатою

Фото

У Полтаві господарі домоволодіння на території Шевченківського району міста знайшли біля воріт розтяжку з гранатою.

Про це повідомило ГУНП у Полтавській області, передає Укрінформ.

«Розтяжку з гранатою біля воріт виявили господарі домоволодіння. Поліцейські небезпечний предмет знешкодили. На щастя, ніхто не постраждав», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до Полтавського райуправління поліції 11 жовтня близько 8:00 надійшла інформація від місцевих жителів, що поблизу одного із подвір’їв на території Шевченківського району міста вони знайшли гранату.

Працівники вибухотехнічної служби з дотриманням заходів безпеки розтяжку знешкодили. Правоохоронці небезпечний предмет вилучили та направили на експертизу. Наразі встановлюють особу, причетну до злочину.

Читайте також: У Полтаві чоловік підпалив себе в будівлі ОВА

За даним фактом розпочали кримінальне провадження за статтею 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у Лубнах Полтавської області внаслідок вибуху гранати три людини зазнали поранення, одна - загинула.

Фото: Нацполіція