Харків отримає 127 когенераційних установок - Шмигаль

Відео

У межах підготовки до зими уряд приділяє увагу дев'ятьом прифронтовим та прикордонним територіям. Зокрема до Харкова надійшло або підтверджено надходження 127 когенераційних та восьми газопоршневих установок.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання 15 жовтня, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

"До Харкова надійшло або підтверджено надходження 127 когенераційних та восьми газопоршневих установок, 60 блочно-модульних котелень, 32 потужних генераторів електроенергії", - сказав він.

Шмигаль зауважив, що під час підготовки до зими уряд особливо звертав увагу на 9 прифронтових та прикордонних регіонів. Він зауважив, що особливо вразливими є міста, залежні від великих теплоенергетичних станцій. За словами глави уряду, саме ТЕС і ТЕЦ Росія цілеспрямовано атакувала, "знищивши або пошкодивши майже 90% усієї теплової енергогенерації України".

Читайте також: НКРЕКП спростила розрахунок тарифів на виробництво тепла для когенераційних установок

Шмигаль поінформував, що загалом потреби житлово-комунальних підприємств у когенераційних установках покриті більш ніж наполовину.

"Вже наявні 182 когенераційні установки, з яких 83 працюють. Їхня сумарна потужність 147,3 МВт. Решта когенераційного обладнання буде встановлено до кінця цього року. Також покрита потреба в 239-ти блочно-модульних котельнях загальною потужністю близько 635 МВт", - сказав він.

Він також висловив вдячність міжнародним партнерам підтримку України.

"Саме завдяки нашим друзям і союзникам ми отримуємо необхідні засоби для ремонтів і модернізації енергосектору. Зокрема у Фонді підтримки енергетики України партнери акумулювали для цих цілей близько 700 млн євро перерахованих та анонсованих коштів", - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль оглянув будівництво захисту енергооб’єктів на Миколаївщині

Глава уряду додав, що очікує на успішне завершення переговорів стосовно збільшення лімітів на імпорт електроенергії з ЄС: з 1,7 до 2,2 ГВт.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні готовність житлових будинків до зими складає понад 99%.

Фото: КМУ