На Херсонщині шахраї продали неіснуючі автомобілі на майже 800 тисяч гривень

На Херсонщині шахраї продали неіснуючі автомобілі на майже 800 тисяч гривень, вводили в оману зловмисники й військовослужбовців ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Херсонської області.

«Продали неіснуючі автомобілі на майже 800 тисяч гривень: херсонські поліцейські повідомили шахраям про чергову підозру», - йдеться у повідомленні.

Як інформують правоохоронці, у березні поточного року в Херсоні поліцейські затримали подружжя за підозрою у вчиненні низки шахрайств. Нині встановлено додаткові епізоди їх злочинної діяльності.

Правоохоронці з’ясували, що у другій половині 2022 року в одному із торгівельних інтернет-майданчиків вони розміщували оголошення про продаж автомобілів із вимогою обов’язкової передоплати. Після перерахунку коштів оголошення видалялося. Вводили в оману зловмисники й військовослужбовців ЗСУ.

Читайте також: На Львівщині судитимуть шахраїв, які вдавали із себе співробітників ТЦК

Нині встановлено, що через цю шахрайську схему шахраї «заробили» близько 781 тисячі гривень. Також поліцейські наразі затримали й 22-річну учасницю шахрайської групи, яка нещодавно повернулася у Херсон з-за кордону.

Фігурантам наразі інкримінували заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, вчинене у великих розмірах. Підозрюваним загрожує до восьми років ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, наразі популярним став різновид шахрайських листів - нібито від податкової або суду.