Частина Миколаївщини й Херсонщини знеструмлена через технічні проблеми - Укренерго

Енергетики працюють над усуненням технічних проблем, через які станом на ранок 16 жовтня частина Миколаївської та Херсонської областей залишилися без електропостачання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Через технічні проблеми – на ранок знеструмлені споживачі у частині Миколаївської та Херсонської областей (включно з обласними центрами – Миколаєвом і Херсоном). Наразі енергетики вже працюють над усуненням причин відключення», - йдеться у повідомленні.

Заживити усіх споживачів планується за кілька годин.

Укренерго також повідомляє. що в Україні продовжує зростати споживання електроенергії. Так, станом на 09:30 16 жовтня його рівень на 2,5% вищий за показники попереднього дня. Причина зростання споживання – зниження температури повітря на всій території України.

Читайте також: Херсон залишився без світла, причини поки не відомі

Імпорт електроенергії 16 жовтня запланований із Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови загальним обсягом 9 142 МВт-год.

Станом на ранок 16 жовтня через бойові дії та технологічні порушення залишаються без електропостачання 509 населених пунктів України, повідомляє Міністерство енергетики.

«Минулої доби енергетики відновили живлення для 3177 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. На ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та техпорушення 509 населених пунктів», - йдеться у повідомленні.

Упродовж минулої доби через обстріли фіксувалися знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській та Харківській областях. Зокрема, на Харківщині внаслідок бойових дій знеструмлювались підстанції та побутові споживачі.

За інформацією Міненерго, станом на ранок 16 жовтня внаслідок бойових дій залишаються без світла понад 82 тис. споживачів на Донеччині, 3,7 тис. - у Запорізькій області, 7,7 тис. - на Сумщині, 43,2 тис. - на Харківщині, 1,8 тис. - на Чернігівщині.

Читайте також: В Україні через бойові дії і технічні порушення знеструмлені 503 населені пункти

У Херсоні знеструмлено 3,8 тис. споживачів, в області - понад 28 тис. На Дніпропетровщині через бойові дії залишилися без електропостачання 697 споживачів, на ранок живлення частково відновлено.

Через технологічні причини залишаються без електропостачання 272 тис. споживачів у Миколаївській області, крім того знеструмлено м. Херсон та частково область.

На Київщині внаслідок технологічних порушень відключено від газопостачання 2133 абонентів.

Як повідомлялося, у середу, 16 жовтня, застосування графіків відключень світла не прогнозується.