САП поки не подаватиме клопотання до суду про відсторонення глави Хмельницької МСЕК

Ексклюзив

У разі залишення запобіжного заходу без змін, САП не подаватиме клопотання до суду про відсторонення очільниці Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи від посади.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Синюк.

 «Поки вона під вартою сенсу у її відстороненні немає ніякого. Якщо змінять запобіжний – звернемось про відсторонення», - сказав Синюк.

Водночас він відмовився прокоментувати слідчі дії, які плануються у справі Крупи, зокрема, чи збирається слідство досліджувати списки можливих надавачів неправомірної вигоди, які знайшли під час обшуків, а також перевіряти інформацію про отримання груп інвалідності 49 прокурорами Хмельницької області.

Синюк також зазначив, що 17 жовтня о 14 годині Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглядатиме апеляцію на обрання Тетяні Крупі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Як повідомила Укрінформу речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець, справу очільниці Хмельницької МСЕК, якій інкримінують незаконне збагачення, передали від Державного бюро розслідувань за підслідністю до Національного антикорупційного бюро.

Читайте також: Голова НАЗК - про декларацію голови Хмельницької МСЕК: Ми не могли подивитися, що лежить у тумбочці

«Справу очільниці Хмельницької МСЕК передали до НАБУ минулого тижня одразу після обрання їй запобіжного заходу», - сказала Максимець.

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня працівники Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи.

Перед цим, 3 та 4 жовтня, правоохоронці провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання посадовиці та її близьких родичів.

У керівниці МСЕК в робочому кабінеті було виявлено 100 тис. доларів, а також низку підроблених медичних документів, списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Вдома у посадовиці та її родичів працівники ДБР знайшли майже 5 млн 244 тис. доларів, 300 тис. євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності.

Жінка намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйона доларів через вікно.

7 жовтня Печерський райсуд Києва обрав очільниці Хмельницької обласної МСЕК запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 500 мільйонів гривень застави.

Читайте також: Справа голови Хмельницької МСЕК: син затриманої звільнився з обласного Пенсійного фонду

16 жовтня інтернет-видання «Цензор.Нет» поширило інформацію про те, що майже всі прокурори Хмельницької області виявилися інвалідами 2-ї групи - згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Тетяни Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність.

Зокрема, за даними журналістів, інвалідність отримали 49 прокурорів разом з очільником Хмельницької обласної прокуратури Олексієм Олійником.

У зв’язку з цим генпрокурор Андрій Костін ініціював службове розслідування.

Фото: Ґрати