На Сумщині знешкодили російську ракету Х-59, яка не вибухнула при падінні

Фото

У Сумській області вибухотехніки знешкодили російську авіаційну ракету Х-59, яка не вибухнула під час падіння.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

«Ракета була виявлена у полі неподалік одного з сіл Сумської області. Під час падіння не вибухнула, тож знешкоджувати її вирушила мобільна група управління вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Сумській області», - йдеться в повідомленні.

Співробітники управління вибухотехнічної служби встановили, що це російська авіаційна ракета Х-59. Ракета класу «повітря – земля», близько семи метрів завдовжки, важить 930 кілограмів та має потужну бойову частину вагою понад 280 кілограмів.

Вибухотехніки після огляду ракети та її частини відокремили бойову частину від корпусу, вивезли її якомога далі від будинків та провели знищення за допомогою накладного заряду вибухівки.

У поліції нагадали громадянам, що у випадку виявлення будь-яких боєприпасів, підозрілих предметів, схожих на боєприпаси чи їх рештки, а особливо бомб, безпілотних літальних апаратів різних типів, ракет або їх частин ні в якому разі не варто підходити близько до них та чіпати.

Читайте також: Сапери знешкодили на Донеччині 1,5-тонну російську авіабомбу

«Перше, що треба зробити у разі виявлення будь-якого вибухонебезпечного предмета - відійти від знахідки не менше ніж на сотню метрів та повідомити про неї органи влади, військових чи поліцію зателефонувавши на лінію 102. Сапери поліції прибудуть на місце та знешкодять знайдений вибухонебезпечний предмет», - зауважив начальник управління вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія вночі та вранці у середу, 16 жовтня, здійснила вісім обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області.