В Донецькій області залишаються близько 334 тисяч цивільних

В Донецькій області зараз залишаються близько 334 тисячі цивільного населення, евакуація триває.

Про це на онлайн-брифінгу повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін, передає кореспондент Укрінформу.

«Триває евакуація цивільного населення з населених пунктів Донецької області... Станом на 15 жовтня поточного 2024 року на території Донеччини, підконтрольній українській владі, залишається близько 334 тис. осіб цивільного населення», - сказав Петлін.

Він зазначив, що в ході проведення заходів з евакуації органами влади усіх рівнів, добровольчих формувань, а також волонтерів на Донеччині проведена евакуація більш ніж 1 млн 163 тис. цивільних, в тому числі 175 700 дітей та близько 46 тис. осіб з інвалідністю.

За словами Петліна, евакуація проводиться щодня, і мешканці області отримують всю необхідну інформацію про їх перевезення та розміщення у безпечні регіони, в тому числі з безкоштовним проживанням.

«Продовжується робота про інформування населення стосовно евакуації. Оповіщення проведено загалом для близько 239 тисяч осіб і отримано 14 643 відмови від евакуації», - констатував Петлін.

Читайте також: Із небезпечних районів Харківщини за добу евакуювали 100 людей

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

У регіоні триває обов’язкова евакуація цивільного населення. У багатьох населених пунктах, які наближені до лінії фронту, проводиться примусова евакуація дітей з родинами.