В населених пунктах Донеччини, де оголошена примусова евакуація, залишається 433 дитини

У населених пунктах Донецької області, де оголошена евакуація у примусовий спосіб дітей разом з їхніми батьками або іншими законними представниками, наразі залишаються ще 364 родини, які виховують 433 дитини.

Про це на онлайн-брифінгу повідомила в.о. начальника служби у справах дітей Донецької ОВА Юлія Рижакова, передає кореспондент Укрінформу.

«Станом на зараз у 10 населених пунктах Донецької області, які підлягають обов’язковій евакуації у примусовий спосіб, залишаються перебувати 433 дитини, це 364 сім’ї», - сказала Рижакова.

Вона зазначила, що найбільше дітей, як і раніше, залишається в населених пунктах Костянтинівської та Покровської тергромад.

«У Костянтинівській міській територіальній громаді залишаються 256 дітей, а це 236 сімей. У Покровській міській територіальній громаді залишаються 135 дітей, а це 95 сімей», - уточнила представниця ОВА.

За її словами, евакуації у примусовий спосіб дітей з родинами, яка була розпочата на Донеччині з 7 квітня 2023 року, не припиняється, і за останній тиждень з регіону було вивезено ще 129 дітей, які виховуються в 116 сім’ях.

Рижакова додала, що найбільше за тиждень було евакуйовано дітей з Костянтинівської міської територіальної громади - 96, які перебувають у 94-х родинах.

Читайте також: Школи і дитсадки: у Донецькій ОВА розповіли про «дистанційну» в області

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

У регіоні триває обов’язкова евакуація цивільного населення. У багатьох населених пунктах, які наближені до лінії фронту, проводиться примусова евакуація дітей з родинами.

В Донецькій області (на 15 жовтня 2024 року) залишаються близько 334 тис. цивільного населення.

Фото: Телеграм