У Чернівцях перформансом привертали увагу до проблеми торгівлі людьми

Фото

У Чернівцях у сквері біля університету студенти влаштували перформанс із квестом для привернення уваги до проблеми протидії торгівлі людьми.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні відзначаємо Європейський день боротьби із торгівлею людьми. І молодь є такою цільовою групою, яка шукає себе у цьому житті, намагається виїхати за кордон, влаштовується на роботу. Саме для них ми вирішили організувати таку всебічну інформаційну кампанію.

У Чернівцях біля університету перформансом привертали увагу до проблеми торгівлі / Фото: Віталій Олійник. Укрінформ

Студенти нам допомагають таким перформансом представити і донести людям інформацію про різні форми торгівлі людьми", - розповіла співорганізаторка акції, керівниця центру протидії торгівлі людьми Благодійного фонду "Карітас Чернівецької Єпархії" Марія Федоряк.

Окрім інформаційних стендів різних організацій, які виявляють та допомагають постраждалим від торгівлі людьми, у сквері студенти організували театралізовані сценки. Тут показували і донорство органів, трудову експлуатацію, сурогатне материнство, сексуальне рабство, дитяче жебрацтво тощо.

Читайте також: За час війни задокументовані 382 правопорушення, пов’язані з торгівлею людьми - ОГП

Присутні під час показу театралізовної сценки мали вгадати, до якої форми торгівлі людьми належить показане. Для тих, хто найкраще впорався із завданням, організатори презентували різні подарунки.

Перед перформансом у Червоній залі ЧНУ громадські активісти, правоохоронці та духовенство поспілкувалися із заступниками деканів з виховної роботи і кураторами груп щодо інформування про проблему торгівлі людьми в Україні та світі.

Як повідомлялося, за даними Національної соціальної служби, від початку 2024 року 121 українець отримав статус особи, яка постраждала внаслідок торгівлі людьми.