У чотирьох областях України затримали сімох торговців «трофейною» зброєю

Фото

Служба безпеки та Національна поліція запобігли незаконному продажу трофейного озброєння та боєприпасів у чотирьох регіонах України.

Про це повідомляє СБУ, передає Укрінформ.

«Під час комплексних заходів у Дніпрі, а також у Закарпатській, Тернопільській та Житомирській областях затримано 7 підпільних торгівців зброєю. Серед вилученого у фігурантів – російські гранатомети «Шмель», автомати Калашникова та понад 3 кг вибухівки», - поінформували у спецслужбі.

Зокрема, у Дніпрі затримано місцевого підприємця, який нелегально вивозив трофейну зброю з районів колишніх боїв на східному фронті, щоб продати криміналітету. Фігурант обладнав схрон для зброї на території своєї СТО.

На Закарпатті на гарячому затримано 50-річного мешканця Берегова, який намагався підпільно продати автоматичну зброю, бойові гранати та велику партію тротилу. Все це зловмисник ховав у підземному тайнику, який облаштував у лісі поблизу свого будинку.

Читайте також: СБУ викрила агента РФ, який коригував ракетні удари по Кіровоградщині

Правоохоронці на Тернопільщині викрили двох ділків, які на спеціалізованих інтернет-форумах пропонували придбати трофейну зброю. «Замовникам» товар відправляли поштою як автозапчастини.

На Житомирщині у нелегальній торгівлі зброєю викрито трьох мешканців Коростеня, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки. Фігуранти вивозили засоби ураження з місць колишніх боєзіткнень на сході України, де перебували як «волонтери», а потім продавали.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 7 років ув'язнення.

Читайте також: СБУ викрила російського агента, який шпигував за Силами оборони на Куп’янському напрямку

Як повідомлялося, на Миколаївщині поліцейські перекрили міжрегіональний канал збуту, учасники якого торгували наркотиками, зброєю та вибухівкою.