У Львові після шести років судів демонтують незаконну шестиповерхівку

У Львові після шести років судів ухвалено рішення про знесення самовільно збудованої шестиповерхівки на вул. Варшавській, 22.

Про це повідомила Львівська міська рада, передає Укрінформ.

“Будинок на шість поверхів на вул. Варшавській, 22 демонтують. Таке рішення винесли після 6 років справи у судах”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що громадська організація “Наше ідеальне місто”, яка побудувала будинок без відповідних дозволів, зобов'язана компенсувати витрати на демонтаж.

За інформацією Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, Верховний суд 1 жовтня залишив без змін рішення Восьмого апеляційного суду Львова та підтвердив зобов'язання громадської організації демонтувати будівлю. Тепер виконавча служба має розпочати процедуру знесення.

У міськраді нагадали, що будівництво на Варшавській, 22 почалося у 2018 році без жодних дозволів. Інспекція ДАБК не раз штрафувала забудовника, але приписи щодо зупинення робіт та демонтажу були проігноровані. Після цього справа потрапила до суду, де рішення про демонтаж підтвердили суди всіх інстанцій.

Читайте також: Верховний Суд заборонив забудову Свидовця - активісти

Це не вперше у Львові демонтують незаконні забудови. Інспекція вже виграла кілька аналогічних судових справ на вул. Варшавській, 54, Уманській, 4 та на Нивах.

За словами начальника Інспекції ДАБК Тараса Павлишина, такі рішення мають стати попередженням для недобросовісних забудовників, що всі незаконні будівлі у Львові будуть знесені.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві судитимуть двох колишніх посадовців комунального підприємства за незаконне будівництво у заказнику місцевого значення “Деснянські луки” насосної станції.

Фото: Львівська міськрада