Енергетики Київщини завершили основні етапи підготовки до опалювального сезону

Компанія «ДТЕК Київські регіональні електромережі» у межах підготовки до опалювального сезону відремонтувала понад 10 тис. км ліній електропередачі та оновила 1600 своїх енергетичних об'єктів.

Про це повідомив генеральний директор компанії Віталій Шайда на пресконференції в Укрінформі.

«Цьогоріч ми відремонтували близько 9,5 тис. км повітряних ліній, 659 км кабельних ліній електропередачі, технічно оновили 1600 трансформаторних підстанцій різних класів напруги», - сказав Шайда.

Крім того, енергетики розчистили від гілок понад 3 тис. км ліній електропередачі, ще 42 км ліній розчистили громади на своїй території.

Шайда зазначив, що через російські масовані атаки на території Київщини з початку року було зруйновано 27 об'єктів обленерго. «Ми відновили всі об'єкти, які були зруйновані після ракетних ударів», - повідомив він.

Читайте також: Шмигаль - про опалювальний сезон: Громади самі визначають дати подачі тепла з урахуванням погоди

Енергетики Київщини підготували також графіки погодинних відключень на випадок потреби їх застосувати. Враховуючи воєнні ризики, «ДТЕК Київські регіональні електромережі» підготував запас матеріалів, що на 25% перевищує звичайний. Ремонтні бригади обленерго чергують у режимі 24/7 вахтовим методом.

«Ми зробили аудит обладнання критичної інфраструктури, захистили свої вузлові станції від уламків», - наголосив Шайда.

Він також закликав споживачів дотримуватися правил ощадливого енергоспоживання: не вмикати одночасно кілька потужних приладів, використовувати техніку із класом енергоефективності не нижче «А».

Читайте також: У Києві до тепла підключили вже понад тисячу будівель соціальної сфери

Як повідомлялося, в Україні розпочала роботу урядова ініціатива для оперативного інформування про опалювальний сезон.