У зоні активних бойових дій на Донеччині наразі знаходяться 748 дітей

На Донеччині у населених пунктах, які віднесені до зони активних бойових дій, наразі перебувають 748 дітей.

Про це на онлайн-брифінгу повідомив представник Донецької ОВА Дмитро Петлін, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас ще Покровська громада увійшла в зону активних бойових дій… Зараз у нас загалом у 19 громадах області знаходяться населені пункти в зоні активних бойових дій і там мешкають близько 63 тис. осіб, з яких 748 – це діти», - сказав Петлін.

Він нагадав, що в Донецькій області загалом на обліку 34 територіальні громади на підконтрольній українській владі території.

До переліку територіальних громад, де визначені населені пункти, які віднесені до зони активних бойових дій відносяться: Часовоярська, Торецька, Бахмутська, Соледарська, Званівська, Сіверська, Іллінівська, Костянтинівська, Лиманська, Гродівська, Курахівська, Мар’їнська, Мирноградська, Новгродівська, Очеретинська, Селидівська, Вугледарська, Новоселківська і тепер Покровська.

За словами Петліна, є громади, в яких не всі населені пункти внесені у зону активних бойових дій, а от Курахівська громада раніше тільки частково входила в цю зону активних бойових дій, а наразі вся її територія увійшла в цю зону.

Він нагадав, що станом на 22 жовтня цього року з Донеччини було вивезено з початку евакуаційних заходів більш як 1 млн 165 тис. населення, з них 186 тис. 600 дітей і більш як 46 тисяч осіб з інвалідністю.

Читайте також: Росіяни обстріляли Курахове - зруйнований офіс Червоного Хреста

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

У регіоні триває обов’язкова евакуація цивільного населення. У багатьох населених пунктах, які наближені до лінії фронту, проводиться примусова евакуація дітей з родинами.

В Донецькій області станом на 22 жовтня 2024 року залишаються близько 331 тис. цивільного населення, серед яких 24 тис. дітей.