На Волині ліквідували схему продажу фальшивих довідок та посвідчень для ухилення від мобілізації

Фото, відео

Поліцейські Волині викрили схему з виготовлення і продажу фальшивих довідок та посвідчень для ухилення від мобілізації, до організації якої причетні десятеро місцевих жителів.

Про це повідомило Головне управління Нацполіції у Волинській області, передає Укрінформ.

“Співробітники управління міграційної поліції ГУНП у Волинській області встановили групу чоловіків, які налагодили незаконний промисел з торгівлі підробленими тимчасовими посвідченнями військовозобов’язаних. Усі – жителі обласного центру та Луцького району. Ділки також виготовляли фальшиві довідки до актів огляду медико-соціальної експертної комісії та дипломи навчального закладу”, - йдеться в дописі.

У поліції зазначили, що кількість осіб, які скористалися “послугами”, встановлюється в рамках досудового слідства, але вже відомо, що їх понад 20. За підробку документів з одного військовозобов'язаного підозрювані брали від 500 до кількох тисяч доларів.

У рамках слідства провели 21 обшук. Вдома та в автівках підозрюваних слідчі знайшли печатки різних установ, дотичних до видачі документів військовозобов’язаним, а також тимчасові посвідчення військовозобов’язаного й довідки про надання відстрочки через групу інвалідності з ознаками підробки.

Окрім того, слідчі вилучили мисливську рушницю, травматичний пістолет і бланки дипломів навчального закладу, розташованого в іншій області, які вже чекали нових “студентів”.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру організатору втечі ухилянтів з Прикарпаття

Трьох учасників групи поліцейські затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві оголосили підозру двом особам, які допомагали отримати фальшиві довідки про перебування автомобілів на військовому обліку.