На Харківщині з двох напрямків евакуювали ще 110 людей

У Харківській області в результаті посилення заходів з евакуації з Купʼянського та Борівського напрямків за добу евакуювали 110 людей, зокрема 11 дітей.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

Як зауважив очільник ОДА, вчора ввечері у Черкаській Лозовій Харківського району внаслідок російського обстрілу горіла трава на площі 150 кв. м.

У Куп'янську через обстріл зруйнований багатоквартирний житловий будинок.

Внаслідок авіаційного удару по Куп'янську була частково зруйнована двоповерхова торговельна будівля, пошкоджені 12 кіосків, будівлі держустанови і дитячого садка, а також кілька житлових будинків. Загинула 73-річна жінка, постраждали 10 людей.

У Борівській Андріївці Ізюмського району через обстріл пошкоджені приватний будинок, гараж і паркан.

Читайте також: Авіаудар по Куп'янську: у лікарні померла поранена жінка, кількість постраждалих зросла до 11

За словами Синєгубова, на Харківському напрямку війська РФ вісім разів штурмували поблизу Вовчанська і Стариці.

На Куп’янському напрямку за добу сталося 14 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії росіян неподалік Голубівки, Піщаного, Лозової, Кругляківки, Новоосинового, Колісниківки та Вишневого.

Як повідомляв Укрінформ, Синєгубов заявляє, що попри напружену ситуацію темпи евакуації з лівого берега річки Оскіл у Куп’янському районі знижуються. На найбільш небезпечних територіях Куп’янського району залишаються близько 2,5 тис. жителів. Родин із дітьми там уже не мало бути, однак дві сім’ї залишаються і фактично переховують дітей від примусової евакуації.

Фото іллюстративне