У Житомирі трьох ексофіцерів Держкосмосу засудили до 15 років за держзраду

У Житомирі заочно засудили до 15 років ув'язнення за зраду трьох ексофіцерів Державного космічного агентства, які зараз служать окупантам у Криму.

Про це повідомило Управління СБУ в Житомирській області у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Завдяки доказовій базі спецслужби заочно засуджено трьох житомирян - ексофіцерів Державного космічного агентства України. Корольовський районний суд м.Житомира призначив їм по 15 років позбавлення волі”, - йдеться в дописі.

У спецслужбі зазначають, що усі троє є випускниками Житомирського вищого військового навчального закладу. У 2000-х роках їх відрядили до одного з центрів Державного космічного агентства України (Крим), де вони проходили службу до окупації півострова країною-агресором.

У 2014 році фігуранти перейшли на бік ворога, прийняли громадянство РФ і є співучасниками відкритої збройної агресії проти України. У званнях «підполковників» та «майора» вони зараз служать у військовій частині повітряно-космічних сил РФ (Вітине, Крим), звідки росіяни керують супутниками ГЛОНАСС – отримані за їх допомогою актуальні координаційні дані використовуються для наведення ракет і БпЛА на цілі в Україні.

Фігурантів визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.408 (дезертирство) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Експрацівника Держкосмосу, який перейшов на бік РФ, заочно засудили до 15 років в'язниці

Наказом Міністерства оборони України за порушення військової присяги їх позбавлено офіцерських звань та звільнено з військової служби.

Вироки судів набрали законної сили. Термін відбування покарання обчислюватиметься з моменту затримання зрадників.

Як повідомлялося, чотирьох суддів-зрадників з тимчасово окупованого Криму засудили до 13 років ув'язнення з конфіскацією майна.