Окуповані та прифронтові громади Херсонщини закликають міжнародних партнерів підтримати План перемоги

Відео

Тимчасово окуповані та прифронтові громади Херсонської області закликають міжнародних партнерів України підтримати План перемоги.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у відеозверненнях, які оприлюднюють громади.

«Прифронтовій Херсонській громаді потрібен справедливий мир і гарантії безпеки від наших партнерів. Це – запорука нашого існування», – зазначив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

Як повідомив начальник Новокаховської міської військової адміністрації Валерій Брусенський, більшість населених пунктів цієї громади окуповані з першого дня повномасштабного вторгнення агресора. «І цей план дає нам надію на звільнення від загарбників, відновлення нормального життя і справедливий мир. Жителі громади живуть під постійним тиском окупанта, проте залишаються вірними і непохитними у своєму прагненні до свободи. План перемоги – це не просто стратегія, це наш шлях додому», – вважає Брусенський.

Начальниця Голопристанської міської військової адміністрації Світлана Лінник (ця громада наразі в окупації) звертається до міжнародних партнерів із закликом підтримати план на всіх рівнях.

Начальник Каховської міської військової адміністрації Віталій Немерець підкреслив, що населені пункти громади уже більше ніж 2,5 року тимчасово окуповані Росією. «Для наших людей, які залишаються по той бік фронту, кожен день – це важке випробування. І вони чекають на повернення України, на справедливий мир. Тож разом із нашими партнерами по всьому світу ми робимо все можливе, щоб наблизити перемогу і забезпечити Україні майбутнє», – зазначив начальник МВА.

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський наголосив, що План перемоги України потребує єдності суспільства і висловив вдячність міжнародним партнерам, які підтримують Україну.

Як повідомляв Укрінформ, План перемоги включає п’ять пунктів: перший – геополітичний, другий і третій – військові, четвертий – економічний, п’ятий – безпековий.

Читайте також: Зеленський: План перемоги спрямований на партнерів, а Внутрішній план - на єдність України

Перший пункт передбачає отримання запрошення до НАТО. Другий стосується оборони, зокрема передачі чіткого переліку зброї, що здатна підтримувати силу українських воїнів. Третій пункт зумовлює створення сил стримування. У четвертому йдеться про стратегічну економічну співпрацю та посилення санкційного тиску на агресора. П’ятий пункт розрахований на повоєнний час і зумовлює можливість заміщення окремих військових контингентів збройних сил США, які дислоковані у Європі чи на інших континентах, українськими підрозділами.