Німеччина передала національним паркам України 15 транспортних засобів

Фото

Національні парки «Черемоський», «Гуцульщина», «Зачарований край» та «Сколівські Бескиди» отримали п'ять пікапів і 10 мотоциклів, придбаних за підтримки Франкфуртського зоологічного товариства та уряду Німеччини.

Про це у Телеграмі повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, передає Укрінформ.

Транспортні засоби нацпаркам передали міністр захисту довкілля та природних ресурсів Світлана Гринчук спільно з членом Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування Юлією Овчинниковою, представниками посольства Німеччини в Україні і Франкфуртського зоологічного товариства.

За словами Гринчук, тепер патрулювати території, проводити моніторинг й організовувати наукові дослідження у нацпарках буде ще зручніше, адже автомобілі і мотоцикли дозволять оперативно пересуватися та швидко реагувати на загрози довкіллю.

Читайте також: З початку повномасштабного вторгнення росіяни вчинили понад 6 тисяч злочинів проти довкілля - Гринчук

«У поєднанні зі SMART-системою біомоніторингу, яка активно впроваджується у наших нацпарках та заповідниках, це справді доречний та своєчасний внесок. Тож попри реалії війни активно рухаємося до європейських стандартів сталого управління заповідними територіями», - наголосила вона.

Також міністр висловила вдячність німецьким партнерам за черговий внесок у розвиток українського природно-заповідного фонду.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні реформують шість національних природних парків.