Побитому під Варшавою українцю вже краще — консул

Українець, якого кілька днів тому було побито під Варшавою, почувається добре і вже за тиждень його можуть виписати з польського шпиталю для подальшого лікування в Україні.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу повідомила керівник консульського відділу посольства України у Варшаві Світлана Криса, яка у понеділок вранці відвідала 52-річного чоловіка у шпиталі МВС Польщі, де він проходить лікування.

"Cтан здоров'я чоловіка покращується, він лікується далі. Члени його сім'ї зараз перебувають в польському консульстві у Луцьку, отримують там візи, і планують вже завтра вранці прибути до Варшави",- повідомила консул.

За її словами, зараз вирішується питання з медичним закладом про можливість його транспортування до України. Дипломат повідомила: якщо його стан значно покращиться, то сім’я забере його самостійно. Натомість, якщо будуть якісь побоювання щодо стану його здоров’я, то чоловіка буде перевезено каретами швидкої допомоги за посередництвом консульства і Тернопільської облдержадміністрації.

Консул повідомила, що чоловік перебуває у свідомості, розмовляє і відповідає на запитання.

Вона зазначила, що чоловік не пам'ятає про обставини свого побиття. Водночас, не підтверджується інформація, поширена раніше у ЗМІ про те, що в результаті побиття чоловік мав епілептичний напад і відкусив собі частину язика. Лікарі поки що не дали згоду поліції на допит чоловіка у рамках кримінального провадження за фактом його побиття.

Читайте також: Життю українця, якого побили під Варшавою, ніщо не загрожує - консул

Як повідомляло агентство, українця 3 травня побили у населеному пункті Глоскув під Варшавою, де він працював в Асоціації водних товариств і займався очищенням меліораційних ровів. Польські ЗМІ інформували, що шестеро чи семеро поляків перегородили у Глоскові двома автомобілями дорогу трьом українцям віком від 45 до 52 років, і жорстоко побили одного з них, двоє інших втекли. На момент побиття потерпілий був у нетверезому стані. Згодом також з'явилася інформація, що в результаті побиття чоловік нібито не приходить до тями і може померти. Однак, ця інформація не підтвердилася.

Районна прокуратури міста Пясечно повідомила посольство України в Польщі, що за фактом побиття однією невідомою особою українця 3 травня у містечку Глоскув відкрито кримінальну справу. Особу, яка побила чоловіка, і її громадянство поки не встановлено. Прокуратура опитала двох інших українців, які були поряд з потерпілим у той день на вулиці, однак їхні свідчення відрізняються, що не дає змоги встановити особу, яка напала на чоловіка.