Поліція відкрила справу через бійку НАБУ і САП

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень через інцидент між співробітниками САП і НАБУ, що стався у Києві 19 вересня.

Про це повідомили у коментарі Укрінформу в прес-службі ГУ Нацполіції у м. Києві.

"Слідчим відділом Шевченківського райуправління поліції внесено до ЄРДР відомості за ч.2 ст. 365 ККУ - за фактом перевищення влади та службових повноважень і застосування насильства стосовно співробітника Генпрокуратури, який перебував на місці", - повідомили в поліції.

У відомстві також зазначили, що, за їхньою інформацією, керівник САП Назар Холодницький і директор НАБУ Артем Ситник у четвер написали заяви до поліції за фактом цього інциденту.

"Є інформація, що вони звернулися до органів поліції, але якого змісту їхні заяви, поки що невідомо", - сказали у столичному управлінні.

Як повідомляв Укрінформ, 19 вересня керівник САП Холодницький заявив, що Управління держохорони виявило кабель для прослуховування, який працівники НАБУ прокладали з будівлі Охматдиту до САП.

Читайте також: Інцидент із НАБУ: Холодницький каже, що водій САП у лікарні

Холодницький також звинуватив спецпризначенців НАБУ у застосуванні фізичної сили до його водія, який потрапив до лікарні з попереднім діагнозом "перелом руки".

У свою чергу у НАБУ спростували інформацію про спроби встановити пристрої для прослуховування у САП. У відомстві зазначили, що співробітники бюро не проводили жодних слідчих дій на території САП. Водночас мали місце санкціоновані судом заходи на території Охматдиту.