Вбивство "Сармата": підозрюваний відхрещується у суді від обвинувачень

Печерський районний суд Києва обирає запобіжний захід підозрюваному у справі про вбивство учасника АТО Віталія Олешка (“Сармата”) Євгену Бродському, якого правоохоронці вважають замовником злочину.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Справу розглядає суддя В'ячеслав Писанець.

Зал заповнений журналістами і активістами.

Адвокати Бродського просять не задовольняти клопотання прокуратури щодо обрання запобіжного заходу їх підзахисному у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Поліція затримала підозрюваного у вбивстві "Сармата" – Аброськін

"Я не знаю, хто це (Олешко - ред.), ні разу в житті не бачив його. Вважаю, що мене необхідно відпустити додому", - заявив у свою чергу Бродський.

Як повідомляв Укрінформ, Віталій Олешко був убитий у Бердянську 31 липня двома пострілами з обріза. Того ж дня на блокпосту під Василівкою була затримана машина з чотирма підозрюваними. Один з них - екс-боєць роти "Торнадо".

6 серпня Бердянський міськрайонний суд обрав запобіжні заходи чотирьом підозрюваним у вбивстві - два місяці тримання під вартою без права внесення застави.

15 вересня поліція оголосила, що затримала підозрюваного у замовленні та організації вбивства "Сармата".

Пізніше один із затриманих за вбивство активіста, ветерана АТО Віталія Олешка зізнався у скоєному і назвав замовника злочину - власника ресторану "Мохіто" у Бердянську.

17 грудня перший заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін заявив, що поліція затримала одного із ймовірних замовників вбивства бердянського громадського діяча, учасника АТО Олешка.