НАЗК вимагає провести у Держлікслужбі службове розслідування

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи про порушення вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів та інших порушень міністру екології Остапу Семераку та в.о. голови Держлікслужби Роману Ісаєнку.

Про це повідомляє прес-служба Нацагентства.

"Внесено припис міністру екології та природних ресурсів України Остапу Семераку стосовно керівника Національного природного парку "Нижньосульський" Валерія Свіколкіна, який не передав у встановленому законом порядку в управління у тридцятиденний строк з моменту призначення на посаду належні йому корпоративні права сільськогосподарського товариства, чим порушив вимоги частини першої статті 36 Закону України "Про запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: НАЗК просить Гриневич розібратися із "кумівством" у сумському виші

Також НАЗК внесло припис в.о. голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Роману Ісаєнку про проведення службового розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню посадовими особами Держлікслужби вимог статей 56-58 закону України "Про запобігання корупції".

У НАЗК нагадали, що приписи є обов’язковими до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.