СБУ затримала громадянина Грузії, якого координував агент спецслужб РФ

Служба безпеки України затримала громадянина Грузії, якого було оголошено у розшук, та виявила, що його діяльність координував агент російських спецслужб М.Дульський.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Facebook.

"Службою безпеки України встановлено місце переховування від правоохоронців громадянина Грузії Вано Надірадзе, який оголошений в розшук органами Національної поліції України та незаконно потрапив до нашої держави з території Молдови. Яким же було здивування правоохоронців, коли сьогодні вранці під час спільної зі спецпідрозділом НПУ «Корд» операції, у затриманого «патріота України» В.Надірадзе на телефоні виявилася переписка з неодноразово «спаленим» СБУ, агентом російських спецслужб М.Дульським, у якій останній координує із затриманим діяльність та жваво обговорює можливий розвиток політичної ситуації в Україні!", - йдеться у повідомленні.

Фото: СБУ

Читайте також: Спецслужби РФ планують заразити сервер ЦВК "вірусом-закладкою" - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня СБУ припинила діяльність керованого з території Росії екстремістського об’єднання, яке з метою дестабілізації внутрішньої ситуації у нашій країні планувало скористатись підвищенням політичної активності населення під час виборчого процесу.

Співробітники СБУ встановили, що за завданням російських спецслужб учасники об’єднання мали створити власні військові формування: “Українську повстанську армію” (“УПА” - з дислокацією за кордоном) та “Українську національну армію” (“УНА” - з дислокацією в Україні).

На території нашої держави процес створення “Української національної армії” очолив громадянин України Ю.Заболотний, який неодноразово затримувався співробітниками Національної поліції за незаконне зберігання зброї та пограбування та притягався до кримінальної відповідальності через заклики до повалення конституційного ладу в Україні. Встановлено, що протягом тривалого часу Заболотний вів переговори щодо отримання грошової допомоги для проведення екстремістської діяльності з відомим агентом російських спецслужб М.Дульським.