Лідер спілки угорців Румунії знав, що йому заборонений в'їзд в Україну - посол

Лідер Демократичної спілки угорців Румунії Хунор Келемен мав заборону на в'їзд в Україну ще з листопада 2017 року і він про це знав, адже з того вже часу намагався перетнути гордон і отримав відмову.

Про це повідомив посол України в Румунії Олександр Банков у Facebook.

"В цій неприємній, але абсолютно очевидній ситуації я б хотів зробити декілька уточнень:

1. Пану Келемену Хунору заборонено в'їзд на територію України з 03.11.2017 року. З того часу він вже намагався в'їхати в Україну з угорським паспортом і йому було відмовлено, тож він точно знав про ухвалене українською стороною рішення.

2. І цього разу, відповідно до українського законодавства, пану Келемену Хунору було вручено рішення про відмову в перетині державного кордону України, яке він підписав. Це правда, що відповідне рішення не містить мотивів, але така практика є загальною для всіх європейських держав.", - зазначив посол.

Читайте також: Угорщина викликала посла України через заборону в’їзду лідеру союзу угорців Румунії

Як повідомляв Укрінформ, у суботу Хунор Келемен намагався перетнути кордон України, однак, прикордонники його не пропустили через доручення одного з правоохоронних відомств України.

За словами лідера спілки угорців у Румунії, він прямував до Ужгорода на святкування 30-річчя місцевої угорської організації "Товариство угорської культури Закарпаття". Келемен заявив, що отримав заборону на в'їзд до України до 13 жовтня 2020 року.