Вищий антикорупційний суд готовий до роботи – Танасевич

Виший антикорупційний суд готовий до розгляду кримінальних справ.

Про це заявила його очільниця Олена Танасевич на урочистостях до початку роботи суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вищий антикорупційний суд розпочинає свою діяльність у найкоротший можливий термін. Суд готовий до виконання покладених на нього обов’язків» - сказала Танасевич.

За її словами, до компетенції Вищого антикорупційного суду віднесені 22 види злочинів, у яких розмір шкоди перевищує 500 тисяч гривень і фігурують найвищі посадовці.

Голова суду розповіла, що на зборах колегії було визначено шістьох слідчих суддів, які розглядатимуть клопотання про дозвіл на проведення слідчих дій.

Крім того, у першій інстанції суду сформовано сім колегій, які розглядатимуть кримінальні справи.

В Апеляційній палаті працюватиме чотири колегії, які переглядатимуть рішення першої інстанції Вищого антикорупційного суду.

За словами Танасевич, НАБУ і САП уже готові передати до суду 190 справ. Проте, за даними судової статистики Державної судової адміністрації, з усієї України на розгляд ВАС може надійти близько трьох тисяч справ.

Директор НАБУ Артем Ситник у коментарі журналістам повідомив, що до Вищого антикорупційного суду уже зараз можуть бути направлені 208 кримінальних справ, які розглядаються в першій та апеляційних інстанціях.

Читайте також: В Україні сьогодні запрацює Вищий антикорупційний суд

А керівник САП Назар Холодницький додав, що до Вищого антикорупційного суду найближчим часом направлять чотири обвинувальні акти у справах, які незабаром мають бути завершені.

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня в Україні розпочинає роботу Вищий антикорупційний суд, який здійснюватиме правосуддя у кримінальних провадженнях щодо корупційних злочинів.