Китай готовий поділитися з Україною оновленою методикою боротьби з коронавірусом

Наразі немає достеменної інформації, як боротися з новим типом коронавірусу 2019-nCoV, однак деякі методи лікування вірусу SARS (тяжкий гострий респіраторний синдром), від якого у 2000-х померли майже 700 людей, є досить ефективними.

Про це заявив у п'ятницю на брифінгу в Києві тимчасовий повірений у справах посольства КНР в Україні Ляньвень У, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Китаю є певний досвід щодо боротьби з епідеміями. Національна комісія з охорони здоров'я і комітет з питань здоров'я щодня проводять пресконференції, щоб своєчасно повідомляти світу про розвиток епідемічної ситуації. Можливо, нам поки що не зовсім відомо, як боротись з цією епідемією, але ми проводимо наукові дослідження, як і що варто робити", - заявив представник посольства.

Ляньвень У наголосив, що на основі накопиченого клінічного досвіду в боротьбі з епідемією нового типу коронавірусу постійно оновлюється методика його лікування і діагностування. "У даний час вже оновлено методики. Методика детально презентує патогенні властивості і клінічні особливості, способи диференціальної діагностики, програми та стандарти одужування. В той же час вона визначає заходи профілактики. Якщо українська сторона потребує ці дані чи інформацію, ми готові надати таку допомогу", - запевнив тимчасово повірений.

Читайте також: Панголіни можуть бути носіями коронавірусу

Він також наголосив, що попри те, що наразі немає ефективних вакцин і препаратів для лікування нової коронавірусної пневмонії, на практиці китайські медики виявили, що деякі методи лікування, використані у боротьбі з вірусом SARS у 2003 році є дуже ефективними. Відсоток одужання пацієнтів постійно збільшується, а відсоток смертності знижується, наголосив Ляньвень У. За його інформацією, більшість з тих, хто помер від нового типу коронавірусу 2019-nCoV, були людьми похилого віку з певними іншими хронічними захворюваннями.

Говорячи про запобігання поширенню коронавірусу, дипломат також нагадав, що китайським студентам, які навчаються в Україні та були на новорічних канікулах в Китаї, рекомендували відкласти повернення до навчального процесу.

Читайте також: Смертність від нового коронавірусу становить 2% - посольство Китаю

"Згідно з попередньою статистикою, на даний час в університетах України загалом в різних областях навчається близько 2800 китайських студентів, а у Києві близько 800. Після появи коронавірусу посольство Китаю в Україні зайняло дуже відповідальну позицію і на підставі розпорядження Міністерства освіти і науки України повідомило студентам, які були в Китаї, відкласти їх повернення до України", - зазначив Ляньвень У.

Читайте також: Україна чекає дозволу від Китаю на авіарейс для евакуації з Уханя

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, станом на 7 лютого у світі зареєстровано 31 549 лабораторно підтверджених випадків інфікування новим коронавірусом людини, у тому числі 641 випадок смерті.

Новий коронавірус зафіксовано у 24 країнах, серед яких Таїланд, Японія, Сінгапур, Тайвань, Малайзія, Австралія, Південна Корея, Франція, Іспанія, Італія, В'єтнам, США, Німеччина, Канада, Бельгія ОАЕ, Індія, Росія, Камбоджа та інші.