Суд відклав обрання запобіжного заходу ексміністру Рудьковському

Печерський райсуд столиці відклав на 23 березня обрання запобіжного заходу ексміністру транспорту Миколі Рудьковському, оскільки у нього виявили коронавірус.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення ухвалив слідчий суддя Віталій Писанець.

"Суд постановив: клопотання адвокатів задовольнити, відкласти судове засідання з обрання запобіжного заходу на 23 березня на 13 год. 45 хв.", - сказав суддя.

У ході судового засідання адвокат Рудьковського надав довідку про те, що 10 березня у його клієнта діагностували коронавірус.

Водночас у коментарі Укрінформу прокурор Дмитро Кривов'яз повідомив, що клопотатиме про обрання Рудьковському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Читайте також: Міністру транспорту часів Януковича вручили підозру у викраденні людини — джерело

Як повідомляв Укрінформ, колишньому міністру транспорту часів Януковича 3 березня повідомили про підозру у викраденні колишнього керівника ПрАТ «Нафтогазвидобування» Олега Семінського, який є народним депутатом.

За даними слідства, на початку 2012 року керівника газовидобувної компанії викрали і більше трьох років утримували в нелюдських умовах, систематично катували та вимагали від нього і його родичів сплатити неіснуючий борг у сумі 200 млн дол.

Розслідуванням встановлено, що організатором злочинів є його колишній бізнес-партнер Р., народний депутат кількох скликань, який за часів Януковича був міністром транспорту та зв’язку України.

Фото: glavred.info