У наказі МОЗ про обов’язкову вакцинацію буде дві категорії професій – Малюська

Відео

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що наказ Міністерства охорони здоров’я, яким затверджується перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації, буде зареєстрований найближчим часом.

Про це він сказав у телеефірі, передає кореспондент Укрінформу.

«Документ насправді надійде, ми очікуємо, десь у понеділок на його реєстрацію. Ідея яка: МОЗ дійсно має право визначати перелік категорій професій, де вакцинація є обов’язковою з огляду на потенційну небезпеку для суспільства. Таких категорій буде дві - це державні службовці і працівники сфери освіти», - сказав Малюська.

Він додав, що Мін’юст вивчатиме текст наказу на відповідність законодавству.

«Очевидно, в якомусь вигляді, можливо, ми будемо дискутувати з приводу формулювань, але точно він вийде ... і буде зареєстрований протягом найближчого часу», - сказав міністр юстиції.

Читайте також: Обовязкова вакцинація: документ МОЗ винесли на громадське обговорення

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я підготувало проєкт наказу, яким затверджується перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням у разі відсутності абсолютних медичних протипоказань до проведення профілактичних щеплень.

Згідно з проєктом документа, обов'язковим профілактичним щепленням проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на період дії карантину підлягають працівники: центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів; місцевих державних адміністрацій; закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Читайте також: Обов'язкова вакцинація: Ляшко пояснив, що чекає незгідних

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявляв, що цей наказ МОЗ має пройти погодження в центральних органах виконавчої влади та реєстрацію Міністерством юстиції.