МАУ з 21 жовтня посилює вимоги на внутрішніх рейсах – які документи потрібні

Українська авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» з 21 жовтня посилює вимоги до пасажирів внутрішніх рейсів.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі компанії.

Зазначається, що, відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 11 жовтня 2021 року, в Україні з 21 жовтня будуть посилені епідеміологічні вимоги до пасажирів міжобласних транспортних сполучень при “жовтому”, “помаранчевому” або “червоному” рівнях епідемічної небезпеки у регіонах.

Відтак усі пасажири внутрішніх рейсів з 21 жовтня 2021 року повинні будуть перед вильотом пред'явити один із документів: негативний результат ПЛР-тесту, або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, що зроблений не раніше, ніж за 72 години до вильоту, або документ, який підтверджує отримання повного курсу вакцинації, або однієї дози дводозної вакцини для регіонів жовтого рівня епідемічної небезпеки.

Читайте також: Нові правила пасажирських перевезень не стосуватимуться транспорту в містах — Шмигаль

Ці правила поширюються також на трансферних пасажирів, які планують здійснити пересадку в міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Авіакомпанія нагадує, що за відсутності одного з вищеперерахованих документів, пасажир має змогу здати експрес-тест на визначення антигена SARS-CoV-2 безпосередньо в аеропорту. При плануванні тесту саме в аеропорту пасажирам важливо передбачити додатковий запас часу на тестування.

МАУ наразі виконує лише один власний внутрішній рейс за маршрутом Київ (KBP) –Одеса (ODS) – Київ (KBP) та рейси до низки інших регіонів разом із партнерами.

Читайте також: УЗ перевірятиме наявність COVID-сертифіката або ПЛР-тесту в пасажирів

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 11 жовтня посилив правила для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили жовтий, помаранчевий або червоний рівень епіднебезпеки.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.