В університеті Шевченка презентували освітній курс «Українська мова для дипломатів»

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка дипломатичним представникам іноземних держав в Україні презентували освітній курс «Українська мова для дипломатів».

Курс ініційований міжнародним жіночим клубом Business Woman Club за підтримки Міністерства закордонних справ та ГО "Інститут культури України" і має на меті поліпшити рівень володіння українською мовою дипломатичних представників іноземних держав, акредитованих в Україні, та презентувати багатство української культури шляхом вивчення мови, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як розповіла на презентації курсу очільниця Міжнародного жіночого клубу Business Woman Club Ганна Крисюк, ідея належить послу Хорватії в Україні Аніці Джамич, а по допомогу задля її втілення ініціатори звернулися до Київського національного університету. Фахівці Інституту філології КНУ розробили навчальний курс, розрахований на три місяці, а перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова запропонувала включити до нього вивчення всесвітньовідомого українського "Щедрика", який дипломатам запропонують виконати на різдвяні свята.

Читайте також: У Києві презентували ролик про історію української мови

"Ми приїхали в Україну, яку недостатньо добре знаємо, але вона варта того, щоб краще пізнати її через мову. Для нашої роботи мова також має надзвичайно важливе значення - завдяки мові можна заводити контакти, стежити за ЗМІ. Я сподіваюсь, що через пісню ми опануємо українську набагато швидше", - сказала на презентації посол Джамич.

Президент Міжнародного жіночого клубу міста Києва Крістіна Грюневальд, яка очолює спільноту дружин дипломатів іноземних країн, пообіцяла промотувати ідею вивчення української мови через її культуру та пісню серед дипломатів і членів клубу.

Заняття проводитимуться щотижня в онлайн- та оффлайн-форматі на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.