В Україну не пропустили 15 іноземців, які намагалися в’їхати з Білорусі

Відео

Державна прикордонна служба України попередила спробу 15 іноземних громадян з Близького Сходу потрапити в Україну з Республіки Білорусь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Громадяни Близького Сходу намагалися перетнути український кордон у пункті пропуску на Чернігівщині, 15 іноземців прямували рейсовим автобусом з Мінська (Білорусь).

Під час заходів прикордонного контролю громадяни говорили військовослужбовцям ДПСУ, що прямують в Україну з метою туризму.

Проте у ході додаткової перевірки прикордонники з’ясували, що іноземці, серед яких четверо підлітків, кілька тижнів тому прилетіли в столицю Білорусі та одразу ж попрямували у Гродненську область.

З їх слів, оглянувши «визначні пам’ятки» на заході сусідньої республіки, мандрівники вирішили завітати ще й в Україну.

Подорожні запевняли, що у нашій країні їх найбільше цікавлять краєвиди Львівщини.

Саме зі Львова вони начебто планували повернутися додому.

Проте такий туристичний маршрут не переконав правоохоронців та не став підставою для підтвердження мети їхньої подорожі.

Прикордонники встановили, що більшість із зазначених осіб мали паспорти, видані практично в один період, у вересні – жовтні цього року.

Заходи з додаткової перевірки законності в’їзду в Україну прикордонники проводили спільно з представниками Нацполіції та Служби безпеки України.

Наразі військовослужбовці Держприкордонслужби прийняли рішення щодо повернення мандрівників до Республіки Білорусь, адже вони не мали підстав для в’їзду на територію нашої держави.

Кордон з Республікою Білорусь наразі посилено охороняють ДПСУ, Національна гвардія та інші силові структури. Також проводяться заходи щодо упередження спроб використання каналів офіційного в’їзду потенційними нелегальними мігрантами.

Як повідомлялося, режим Лукашенка після санкцій з боку ЄС спровокував міграційну кризу на кордонах Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею. Мігранти з Іраку, Сирії та ряду африканських країн масово прибували в Білорусь, а прикордонна служба цієї держави доставляла їх до кордонів ЄС.

Наразі у прикордонній смузі виявилися заблокованими тисячі людей. З наближенням зимових холодів ця ситуація загрожує перерости у повномасштабну гуманітарну кризу.

Фото: dpsu.gov.ua