Українцям радять не курити на морозі та уникати далеких подорожей автівкою

Українцям дали поради, як уникнути переохолодження обмороження.

Як передає Укрінформ, про це Патрульна поліція повідомляє у Телеграмі.

За прогнозами синоптиків, найближчими днями в Україні очікується морозна погода. Зокрема в четвер, 23 грудня, вночі 14-19° морозу, вдень 5-10° морозу.

Поліція дала кілька порад українцям, які допоможуть уникнути переохолодження та обмороження у такі дні.

"Якщо ви довго перебуваєте на вулиці, обов’язково кожні півгодини-годину заходьте у тепле приміщення. Для посилення кровообігу рухайте руками, пальцями ніг. Водночас уникайте перевтоми: коли ви втомлені, то втрачаєте тепло швидше. Не торкайтесь металу (руками або язиком). Ви ризикуєте обморозити шкіру у місці контакту", - ідеться у повідомленні.

Також не варто курити в мороз. Нікотин погано впливає на стінки судин, що збільшує ймовірність негативного впливу холоду.

Варто бути обережними з бензином за мінусової температури. Можливе обмороження, якщо бензин потрапить на шкіру. Слід використовувати водонепроникні рукавички

"Уникайте далеких подорожей. Якщо відкласти поїздку неможливо, подбайте про теплі речі і термос із теплим напоєм (але в жодному разі не алкогольним). Подбайте, щоб ваш телефон був зарядженим. Це допоможе у разі необхідності зв’язатись зі службами порятунку", - закликали у патрульній поліції.

Правоохоронці нагадали, що у випадку надзвичайних ситуацій слід телефонувати 102.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 22 грудня у гірському селі Селятин Чернівецької області зафіксували температуру повітря нижче 30 градусів морозу.