Кабмін погодив проєкт змін до закону про держслужбу - Немчінов

Кабінет Міністрів погодив законопроєкт "Про внесення змін до Закону України «Про державну службу»", який передбачає вдосконалення порядку вступу, проходження, припинення державної служби та процедури конкурсних відборів на посади державної служби.

Про це міністр КМУ Олег Немчінов написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні на черговому засіданні Кабінету Міністрів України було ухвалено проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу». Ним передбачено удосконалення порядку вступу, проходження, припинення державної служби та процедури конкурсних відборів на посади державної служби», - зазначив Немчінов.

За його словами, у документі уточнюється механізм залишення державного службовця категорії «А» на службі ще на один строк, передбачена можливість реалізувати право переможця конкурсу на посаду державної служби категорії «Б» i «В» на обов'язкове призначення.

Крім того, законопроєкт передбачає запровадження механізмів кар'єрного просування державних службовців шляхом застосування можливості переведення на вищі посади в межах категорії протягом одного року після отримання відповідної оцінки за результатами щорічного оцінювання.

Пропонується також запровадити кандидатський та кадровий резерв, що формуються з кандидатів на посади державної служби, які успішно пройшли конкурсний відбір, але не визначені переможцями, та кандидатів, які мають відкладне право на призначення на посади держслужби відповідно.

Водночас уточнюється суб'єкт затвердження посадових інструкцій на посади державної служби категорії «Б» та «В», а також можливість делегування повноважень щодо затвердження посадових інструкцій іншим особам в усіх державних органах. При цьому виключаються зайві положення стосовно контрактів про проходження держслужби.

Документом також передбачено посилення дисциплінарної відповідальності державних службовців за повторне вчинення дисциплінарних проступків, уточнюється строк відсторонення держслужбовця під час дисциплінарного провадження, а також умови оплати часу такого відсторонення.